Jouluaattohartauden rukous

Rukoilemme virren 31 sanoin laulaen, säkeistöjen välissä on puhuttu rukous.

1. säkeistö
Ei valtaa kultaa loistoa tuo joulu lahjanaan vaan Luojan olkoon kunnia ja rauha päällä maan. Oi Herrani, tee juhlani nyt itsellesi iloksi!Ei valtaa kultaa loistavaa vaan Luojan kunniaa.

Jumala Isämme Olemme odottaneet tätä päivää ja tulevaa yötä ja tehneet monenlaisia valmisteluja. Anna meidän nyt olla avoinna näkemään ja ymmärtämään kuinka lupaukset täyttyvät, kun sinä synnyt tänäkin jouluna tähän maailmaan. Sytytä uskon liekki sydämiimme ja anna meidän ottaa vastaan joulun ilosanoma.

2. säkeistö
Tuo kotiin lasten riemua, kun loistaa joulupuu. Tuo joulun kirkas sanoma, kun ilta tummentuu. Ja tuntooni suo rauhasi, ilolla täytä uskoni. Tuo kotiin lasten riemua ja joulun sanoma.
Taivaallinen Isämme. Me tiedämme, että kaikki eivät voi viettää joulua iloiten. Maailmassa on paljon ihmisiä, jotka ovat köyhiä, yksinäisiä, kodittomia, nälkäisiä ja kärsiviä. Me rukoilemme heidän puolestaan. Ole sinä itse yhtä lähellä heitä kuin olit Mariaa, Joosefia ja paimenia jouluyönä. ja anna heidän kokea edes pieni häivähdys onnea ja turvallisuutta. Erityisesti rukoilemme kaikkien lasten puolesta. Anna heidän saada osakseen rakkautta ja huolenpitoa.

3. säkeistö
Jo, joulurauha, saavu, jää nyt joka sydämeen, luo toivon, ilon lämmin sää maailman kylmyyteen. Vieraaksi saan nyt kuninkaan, et muutu, Herra milloinkaan! Jo joulurauha saavu jää, luo toivon lämmin sää.

Herra, sinä tulet luoksemme pienenä lapsena ja kuitenkin kaikkivaltiaana kuninkaana. Anna rauha sydämiimme ja kaikkialle maailmaan. Poista katkeruus, epätoivo, levottomuus ja riidat. Anna ihmisille lämpöä ja ystävällisyyttä toisiaan kohtaan. Anna meidän kaikkien olla heijastamassa sinun rakkauttasi tähän maailmaan. Tee joulustamme juhla, joka on iloksi sinulle.

Rukoilemme yhdessä:
Isä meidän joka olet taivaissa...

Joulujuttu