Martin Lönnebon ajatuksia Väven kirjasta

Kaksi harjoitusta kynttilänvaloon

Sytytä kynttilä, jos voit.
Istu rauhassa tai voit vaikka olla makuulla.
Ajattele katselevasi tähtikirkasta taivasta.
Hengitä syvään hetki.
Älä ajattele mitään.
Jos ajatuksia tulee, anna niiden mennä.

Kuvittele Kristus vastasyntyneenä lapsena sydämessäsi.
Tutkiskele salaisuutta, että Jeesus-lapsi tuntee salaisen nimesi ja on osa perusolemustasi.
Näe kauniita tulevaisuuden unia tästä lapsesta ja yhä syvenevästä yhteenkuuluvuudestanne.
Lepää Jumalan loppumattoman hyvyyden läsnäolossa.
Jumala on lähempänä sinua kuin sinä olet itseäsi.
Jää ajatusten tulla puolen olevan Läsnäoloon.


--------


Kuvittele itsesi istumaan Betlehemin talliin ja katso autuasta näkymää, jossa Maria pitää jumalanlasta, veljeämme, vasemmalla käsivarrellaan. Lapsi yrittää kurottaa aivan liian lyhyitä käsiään äidin kaulan ympäri. Posket koskettavat toisiaan sanomattomalla hellyydellä.

Kantaessaan lasta sellaisella rakkaudella Maria antaa Jeesukselle voimaa tulla Kantajaksi. Ajattele: Minun tehtäväni kristittynä on tulla Kristuksen kaltaiseksi. Kristus lapsena ei ole poikkeus. Hänen jalanjälkensä johtavat nyt äidin syliin. Ensimmäinen tehtäväsi tietoisena kristittynä on antautua kannettavaksi.

Ajattele, että istut Marian oikealla käsivarrella ja kallistat poskesi Marian poskea vasten. Lapsena elät nyt kokonaan nykyhetkeä. Tunnet ruumiin keveyden ja äidin posken lämmön. Ainoa tehtäväsi on antautua kannettavaksi. Älä pyristele vastaan. Lepää rauhassa käsivarrella. Tunne lämpö ja tuoksu. Kuule äidin hengitys. Iloitse hänen hyräilystään, niin lähellä korvaasi. Mikään ei voi erottaa teitä. Te kolme kuulutte yhteen. Maria, vertauskuva Jumalan äidillisyydestä, Sinä ja Lapsi vasemmalla käsivarrella. Suurimmat teologit eivät voi paremmin kirjoittaa, mitä armo on.

Joulujuttu