Koulukirkon rukous

pieni liekki 1. säk.

Hyvä Jumala, kun pieni liekki syttyy, se luo valoa ympärilleen. Näemme että olemme saaneet paljon hyvää, mistä voimme iloita ja kiittää. Kiitämme sinua kodista, vanhemmista ja sisaruksista, ystävistä ja kavereista, ihmisistä, joiden lähellä meidän on hyvä olla. Rukoilemme vanhempiemme ja ystäviemme ja muiden läheisten ihmisten puolesta. Monet isovanhempamme ovat yksinäisiä ja sairaita ja he tarvitsevat apua. Auta meitä näkemään, missä voimme auttaa.

pieni liekki 2. säk.

Kun tämä pieni liekki syttyy ajattelemme kaikkia maailman lapsia: lapsia, jotka ovat orpoja ja elävät kaduilla, lapsia, joilla ei ole kotia, suojaa eikä vaatteita. Tiedämme että sinä voit olla heidän turvanaan, vaikka sitä on vaikea ymmärtää. Siunaa heitä ja anna heidän lähelleen aikuisia, jotka voivat auttaa.
Rukoilemme sinua niiden puolesta, joiden asiat ovat huonosti. Monet ihmiset elävät köyhinä ja sairaina. Kaikilla ei ole riittävästi ravintoa eikä juomavettä. Auta maailman päättäjiä ja meitä kaikkia toimimaan niin että hyvinvointi voisi jakaantua tasaisemmin.

pieni liekki 3. säk.

Kun tämä pieni liekki syttyy kiitämme siitä, että saamme elää Suomessa, olemme terveitä, meillä on ruokaa ja saamme käydä koulua. Maassamme ei ole sotaa eikä terrori-iskuja. Siunaa maatamme ja kaikkia jotka täällä elävät.
Meidän on vaikea ymmärtää maailman kärsimystä , kuolemaa ja sotia. Rukoilemme tämän rauhattoman maailman puolesta. Auta kansoja sopimaan asiansa neuvottelemalla. Ole sodan keskellä olevien turvana. Lohduta niitä, joiden surevat kuolleita läheisiään. Anna rauha ihmisten mieliin ja koko maailmaan.

pieni liekki 4. säk.

Auta meitä tämän pienen liekin tavoin tuomaan valoa toisten ihmisten elämään. Me kiitämme sinua hyvästä elämästä ja olemme iloisia siitä että joulu on pian ja saamme lahjoja. Anna meidän levittää hyvää mieltä ympärillemme. Anna ilosanoman Jeesuksesta levitä koko maailmaan.

Joulujuttu