Jouluyön rukous

Rukoilemme, rukousjaksojen välissä laulamme Pieni liekki -laulun säkeistöjä (säkeistön aikana sytytetään kynttilä)

1. säkeistö, Pieni liekki tänään syttyy

Jeesus Kristus meidän toivomme. Sytytämme toivon kynttilän valoksi, joka voittaa synkimmän pimeyden. Kiitos että saamme kulkea eteenpäin askeleen kerrallaan, matkan jonka kynttilä n valopiiri tietämme valaisee. Auta toivonsa menettäneitä näkemään sinun valosi pimeässä. Auta meitä jokaista kulkemaan rohkeasti toivon kantamina askel kerrallaan elämän polkua. Kiitos, että kuljet kanssamme.

2. säkeistö, Pieni liekki ympärilleen

Kristus Rauhan ruhtinas ja maailman vapahtaja Sytytämme rauhan kynttilän ja rukoilemme rauhaa maailmaan. Kristus rauhan ruhtinas poista sodat, sorto, väkivalta ja vihamielisyydet kansojen väliltä. Rakenna sovintoa ja sopusointua ihmisten keskuuteen. Poista levottomuus ja ahdistus ja anna rauha sisimpäämme. Anna usko ja luottamus siihen, että meillä on rauha sinun kanssasi.

3. säkeistö, Pieni liekki viestin antaa

Immanuel, Jumala meidän kanssamme. Sytytämme rakkauden kynttilän ja rukoilemme, että saamme kokea sinun turvallista läsnäoloasi ja rakkauttasi. Poista meistä itsekkyys, ahneus ja omahyväisyys, jotta rakkaudelle tulisi tilaa. Auta meitä toimimaan sinun rakkautesi välikappaleena tässä maailmassa.

4. säkeistö, Pieni liekki pimeydessä

Jeesus ilomme lähde Sytytämme ilon kynttilän ja rukoilemme, että koko maailma, kaikki kansat saisivat iloita joulun ihmeestä ja tulla tuntemaan sinun rakkautesi. Ohjaa meidät paimenien tavoin katsomaan Jeesusta Vapahtajaamme ja auta meitä enkeleiden tavoin kertomaan ilosanomaa ja tuottamaan iloa niille ihmisille, jotka olet meille antanut. Johdata meidät loppumattomaan iloon. Rukoilemme yhdessä:
Isä meidän joka olet taivaissa...

Joulujuttu