Rukoukset

RUKOUSHELMET "FRÄLSARKRANSEN"

Ota rukoushelmet käteesi.
Ajattele, sano, tunne,
uskalla uskoa:
Minä olen tässä,
Jumala on läsnä,
on aivan hiljaista.

Ota sormiesi väliin kultainen Jumalan läsnäolon helmi ja sano siihen liittyvä rukous. Siirry ensimmäiseen hiljaisuuden helmeen. Sano siihen liittyvä rukous.

Sitten voit käydä koko renkaan läpi rukouksineen tai poimia sormien väliin niitä helmiä, jotka juuri nyt ovat sinulle tärkeitä. Päätä rukouksesi Herran siunaukseen viimeisen hiljaisuuden helmen kohdalla ja Isä Meidän rukoukseen Jumalan helmen kohdalla.

Kultainen Jumalan helmi
Elämä on ihme. Että yleensä jotain on, on ihme. Opettele ihmettelemään. Opettele luottamaan. Jos Jumala on, ei mikään ole enää yhdentekevää, toivotonta tai tarkoituksetonta. Voit rukoilla:
Sinä olet rajaton, Sinä olet lähellä,
Sinä olet valo ja Minä olen Sinun.

Soikeat Hiljaisuuden helmet
Ajatuksemme ovat rajoittuneita, sanamme tarkoitetut näkyvään todellisuuteen. Nyt sinun ei tarvitse ajatella, et tarvitse sanoja, ei ole vaatimuksia. Ole vain. Rauhassa. Anna ajan kulua. Lepää hiljaisuudessa. Voit rukoilla:
Annan pois yksinäisyyteni.
Otan vastaan Sinut.

Pieni helmiäinen Minähelmi
Sinä olet Jumalan kuva, vaikkakin häviävä, hauras ja haavoittunut. Sinä olet arvokas. Et ole yksin maailmassa. Kun katsot lähimmäistäsi, voit nähdä hänessäkin Jumalan kuvan. Voit rukoilla:
Olet luonut minut kuvaksesi.
Anna minun nähdä kuvasi itsessäni.

Valkoinen Kasteen helmi
Voit jättää kaikki katkerat muistot ja heittäytyä uuteen elämään täydellisen luottavaisena. Armollinen Jumala, joka on sinut nimeltä kutsunut, pitää sinusta huolta. Voit rukoilla:
Sinä olet minut nimeltä kutsunut.
Sinun käsiisi minä jätän elämäni.

Hiekanruskea Autiomaan helmi
Elämän autiomaassa on epäilystä, epätoivoa, väsymystä, kiusauksia, surua, kamppailua. Ne ovat osa myös sinun elämääsi. Voit rukoilla:
Puhdista minut niin tulen puhtaaksi.
Eheytä minut niin tulen eheäksi.
Vedä minut luoksesi,
niin sydämeni saa rauhan.
Jeesus Kristus armahda minua.Sininen Huolettomuuden helmi
Kun huoltesi ja rauhattomuutesi kuorma painaa, saat pudottaa taakkasi, unohtaa murheesi ja jättää huolesi Hänelle, joka sanoo: Älkää mistään murehtiko. Minä annan teille rauhan. Voit rukoilla:
Annan pois huolteni taakan.
Otan vastaan Sinun rauhasi.

Punainen Rakkauden helmi
Jumalan rakkaudessa voit kokea, että olet hyväksytty ja rakastettu omana itsenäsi. Siinä on rakkaus, että Hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi. Voit rukoilla:
Herra, ei kukaan muu
voi minua rakastaa
niin kuin sinä rakastat.

Punainen Lähimmäisenrakkauden helmi
Jumala rakastaa sinua. Voit olla kuin auringon lämmittämä kivi, jonka lämpö vaikuttaa ympäristöön. Sinä voit rakastaa lähimmäistäsi, lohduttaa, auttaa. Sinä voit myös rukoilla toisen puolesta. Voit rukoilla:
Anna minun rakastaa lähimmäisiäni
Sinun rakkaudellasi.
Rukoilen sinua…puolesta.

Helmiäiset Salaisuuksien helmet
Voit kertoa Jumalalle omia tärkeitä ja salaisia asioita, joita et ehkä kerro kenellekään muulle. Ellet löydä sanoja, voit olla vain ihan hiljaa. Helmien kosketus on rukous, Jumala tietää ja ymmärtää sanattomankin rukouksen.
Kiitän, pyydän, rukoilen…
mietin, kysyn, iloitsen…
Jumala, sinä tiedät…

Musta Yön helmi
Elämän synkkinä hetkinä on yksinäistä ja pimeää. Sinusta tuntuu kuin Jumalakin olisi poissa. Mutta Jumala on uskollinen. Pimeydessäkin Hän on sinua lähellä. Hän kuulee huutosi ja huokauksesi. Voit rukoilla:
Syvyydestä minä huudan Sinua, Herra.
Kuule minun ääneni. Älä hylkää minua.

Valkoinen ylösnousemuksen helmi
Anna tilaa hiljaiselle ilolle ja luottamukselle. Raja kuoleman ja elämän välillä, nykyisen ja tulevan maailman välillä on kevyt kuin silmänräpäys. Nykyisyydessä ikuisuus koskettaa sinua ja Jumala kuivaa kyyneleesi. Voit rukoilla:
Sinä olet voittanut kuoleman.
Anna minulle elämänrohkeutta
ja elämäniloa.