Päivänavauksiin

(peruskertomus jostain ohjelmistokirjasta)

Kaikki kylän asukkaat olivat saaneet postia."Kuningas on tulossa kylään" luki joka kirjeessä. "Hän käy henkilökohtaisesti jokaisen luona." Sitten kirjeessä mainittiin päivä ja kellonaika, jolloin kuningas tulisi. Silloin kylässä alkoi aikamoinen hyörinä. Jokainen asukas siivosi, pesi, leipoi, laittoi ruokaa. Jokainen valmisti juhlaa kuninkaalle. Luvattu aika lähestyi ja touhu kylässä kävi yhä kiireisemmäksi, kunnes koitti juhlapäivän aamu. Joka paikassa kuiskittiin "kuningas tulee tänään, kuningas tulee tänään."

Kukaan ei välittänyt kylään saapuneesta kerjäläisestä, joka kierteli paikasta toiseen ja oli aina tiellä. Kun ilta oli jo pitkälle kulunut, eikä kukaan ollut nähnyt kuningasta, kylän laitimmaisen talon oveen koputettiin hiljaa. Juuri kirjeessä mainittuun aikaan. Juhlapöytä oli valmis ja kaikki talossa oli OK. Isäntä ryhdistäytyi ja avasi oven. Ovella seisoi kerjäläinen.

"Saanko tulla sisään?" kysyi kerjäläinen.
"Ei missään tapauksessa!" vastasi isäntä. "Me odotamme juuri kuningasta. Mene pois.YMMÄRRÄTKÖ, MENE POIS!"
Ja niin sanoessaan isäntä sulki oven.

Köyhä kerjäläinen, maankiertäjä jatkoi matkaansa. Kylässä odotettiin kuningasta. Turhaan.

Kerjäläinen tapasi pienen lapsen istumassa tien vieressä ja istahti tämän viereen. Lapsi ensin pelästyi, mutta rupesi sitten kertomaan, kuinka oli koko päivän odottanut kuningasta. Kerjäläinen sanoi:"Minä se olen." Lapsi katsoi miestä kummissaan. Mutta sitten hänen katseensa kirkastui:"Niin oletkin, niin todellakin olet!" Ja tienpenkalla istuikin vierekkäin lapsi ja kuningas.

Tämä kertomus on niin kuin arvaatkin vain satua. Ja kuitenkin se kertoo niin kuin sadut usein kertovat jotain todella tärkeää. Se opettaa meille, ettei kaikki ole aina ihan sitä, miltä näyttää.

Tämä on tärkeä asia pitää mielessä myös nyt, kun alkaa adventin aika, joulun odotuksen aika. Mitä me oikeastaan odotamme, kun odotamme joulua. Mehän odotamme Jeesuksen syntymäjuhlaa, jota sitten jouluna yhdessä voimme juhlia. Raamatussa kerrotaan monenlaisia asioita Jeesuksesta. Hänestä kerrotaan, että hän vietti köyhän maankiertäjän elämää. Silti me juhlimme hänen syntymäänsä. Juuri siksi ettei kaikki ole ihan sitä miltä näyttää. Jeesus eli köyhän ihmisen elämää, mutta hän oli myös Jumalan Poika, maailman Vapahtaja.

Hänelle me laulamme Hoosiannaa. Se tarkoittaa auta meitä, pelasta meidät. Jeesus Kristus, Jumalan Poika, meidän Vapahtajamme kuulee pyyntömme ja voi meitäkin auttaa

Olkoon tämän päivän rukouksemme "Hoosianna". Lauletaan se yhdessä.