Päivänavauksiin

Veli oli pettänyt veljensä ja lähtenyt pakoon. Jalkoja pakottaa ja rintaa ahdistaa. Jos veli tavoittaa, voi tapahtua mitä tahansa. On kiirehdittävä eteenpäin, mahdollisimman kauas, pois vihaisen veljen ulottuvilta. Aurinko laskee, ja illan hämäryys peittää maan. Onneksi, pimeän turvissa voi hetken levähtää. Puun oksien alla on hyvä piilopaikka ja päänaluseksi sileä kivi. Tähän voi asettua pitkäkseen.

Mutta ajatukset vaivaavat. Uni ei tule. Maa on muhkurainen ja kivi pään alla kova. Jaakob miettii, kuinka oli hankkinut petoksella isältään veljelleen Esaulle kuuluvan siunauksen. Entä jos hän ei koskaan voi palatakaan kotiin. Mitä tästä kaikesta seuraa. Tulevaisuus pelottaa. Lopulta väsymys vie voiton ja Jaakob nukahtaa.

Hän näkee unta. Alkuun epäselvää kirkkautta ja valoa. Valo liikkuu ylös alas ylös alas. Valon keskeltä alkaa erottua hahmoja, ihmisen näköisiä hohtavia olentoja kulkee portaita pitkin ylös taivaaseen ja taivaasta alas maan päälle. Unessaan Jaakob ymmärtää, että enkelit ovat liikkeellä.

Sitten hän huomaa kuinka häikäisevä valo ja kirkkaus on ympäröi hänet ja hän kuulee kuinka kirkkauden keskeltä kuuluu ääni: "Minä olen Herra, sinun isäsi Jumala. Tämän maan minä annan sinulle. Saat paljon lapsia ja lapsenlapsia. Minä olen sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin ja varjelen sinua. Minä en ikinä hylkää sinua."

Jaakob havahtuu unestaan ja huomaa auringon nousseen. Hän muistaa turvalliset sanat unesta, mutta silti hänet valtaa pelko. Hän sanoo itsekseen: "Tämä on pelottavan pyhä paikka. Jumalan asuinsija ja taivaan portti. Herra on totisesti tässä paikassa, enkä minä sitä tiennyt."

Jaakob ottaa päänsä alla olleen kiven ja nostaa sen pystyyn. Hän vuodattaa pullosta öljyä kiven päälle ja sanoo: "Minä annan tälle paikalle nimen Betel - se tarkoittaa "Jumalan asuinsija". Jos Herra on minun kanssani ja varjelee minua, niin kuin lupasi, hän on oleva minun Jumalani, ja tälle paikalle, missä tämä kivi on merkkinä, rakennan kerran Jumalalle alttarin."

Jaakobin pakomatka saa yllättävän käänteen. Levottomuus ja pelko ovat poissa. Hänen elämässään toteutuvat Jumalan lupaukset, suuri perhe, rakkaita ihmisiä, hyvä toimeentulo. Lopulta hän tekee myös sovinnon veljensä kanssa. Jumalan siunaus on Jaakobin elämän kantava voima.

Jumalan turvallinen läsnäolo, Jumalan siunaus voi poistaa myös meidän elämästämme levottomuuden ja pelon. Jumalan siunaus on elämän kantava voima.

Ota vastaan Herran Siunaus: Herra siunatkoon sinua….