On pimeää
Kansa joka pimeydessä vaeltaa näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa loistaa kirkkaus.

pieni liekki tänään syttyy talven synkkään pimeyteen, pieni liekki valon antaa toivon tuikkeen sydämeen

Seisot pimeässä yössä palava kynttilä kädessäsi. Taivaalla tuikkivat ikuiset tähdet. Et näe ympärilläsi olevaan pimeyteen. Aavistat Jumalan salaperäisen läsnäolon pienen liekin valossa.

pieni liekki ympärilleen hiljaa hehkuu lämpöä, pieni liekki meille kertoo Jumala on lähellä

Seisot valokehässäsi keskellä pimeyttä ja kuitenkin valoa on riittävästi, että voit ottaa yhden askeleen. Et näe pitkälle. Eikä se ole tarpeenkaan. Riittää, että näet askeleen kerrallaan. Riittää, kun voit seurata valoa, joka sinulla on. Siinä valossa voit nähdä vilaukselta Kristuksen, joka aina kulkee edelläsi. Kulje luottavasti hänen jalanjäljissään.

pieni liekki viestin antaa syntyy lapsi viaton, pieni liekki syttyy sinne missä Jeesus Kristus on

Kristuksen jalanjäljissä tulet Betlehemin talliin. Maria nostaa Kristuslapsen syliinsä. Poski koskettaa poskea sanomattoman hellästi. Maria kantaa Jeesuslasta sylissään rakastaen.

Seuraat Jeesuksen jalanjälkiä. Nyt ne johtavat sinut rakastavaan syliin. Jättäydy kannettavaksi. Suostu rakastettavaksi. Ota vastaan rakkautta. Siitä sinä saat voimaa rakastaa.

pieni liekki pimeydessä nyt voi olla jokainen, pieni liekki joka kantaa valon luokse kaikkien

Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan ruhtinas.

Tänä jouluna, tässä hetkessä voit tyhjentää kätesi. Voit luopua kaikesta turhasta ja tarpeettomasta. Kaikesta, mikä rikkoo ja hajottaa. Kaikesta, mikä painaa ja rasittaa. Voit olla hiljaa vain ja odottaa. Olla kannettuna, rakastettuna, hyväksyttynä Jumalan silmien edessä, olla tyhjin käsin ja odottaa.

Tänä jouluna, tässä hetkessä Jumala antaa meille rakkautensa. Saat ottaa vastaan lahjojen lahjan, Jeesuksen Kristuksen.

Pimeydessä on pimeää ilman pientä liekkiä. Maailmassa olisi pimeää ilman Jumalan rakkautta. Jumala ottaa meidät rakastavaan syliinsä ja avaa meidän sylimme rakastamaan.

Taivaanranta, Joulujuttu