Arkisto

"Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä."

Rukous on tuoksuva kesäniitty. Rukous on kimmeltävä vesi. Rukous on lepo. Mutta tie niitylle tulee kulkea itse. Vaellus voi olla kevyttä kuin perhosten lento tai kuin raskasta rämpimistä loputtomassa suossa. Jälkimmäinen on tavallisempaa. Rukouksen sisäinen tie on ristin tie kuoleman kautta elämään. Seuraa minua, sanoo Kristus, minä opetan sinut löytämään vaivan kautta levon ja kärsimyksen kautta onnen.

Ihmiset kysyvät: Kuinka rukous voi olla lepoa? Kuinka se onnistuu, kun hiljaa istuessa tulee vain rauhattomaksi. Ajatukset pyörivät päässä. Eikö aika mene hukkaan? Moni kokee itsensä huonoksi rukoilijaksi ja toteaa: En jaksa, rukouksen sanat ovat kuin kuivaa hiekkaa suussani. Olen melkein luovuttanut.

Älä kauhistu vaatimuksia. Tee se vähä, minkä voit. Et voi tehdä enempää.
Älä pelästy heikkouttasi. Jumala katsoo kaipaukseesi.
Älä pelästy väsymystäsi. Pian saat levätä.
Sinun ei tarvitse esittää mitään. Hän näkee lävitsesi.

Voit ehkä toimia seuraavasti: Sulje silmäsi. Kuvittele itsesi istumaan Armon meren rantaan tai loikomaan ihanalla kesäniityllä. Sano: "Sinä olet rajaton, Sinä olet lähellä, Sinä olet valo ja minä olen Sinun." Ole rauhassa mitään ajattelematta Jumalan luona. Sitten voit siirtyä kiitokseen ja esirukoukseen. Katsele hiljaa sydämessäsi kasvoja, joita rakastat ja asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Kiitä. Jätä heti kaikki tämä Jumalalle. Kommentit ovat tarpeettomia, sanoja ei tarvita. Jumala on jo nähnyt.

Sinun ei tarvitse kiihtyä epäoikeudenmukaisuuksista, sillä olethan jo "antanut anteeksi niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet". Ehkä sinun ei tarvitse nyt olla huolissasi huomisesta? Anna huolten jäädä Jumalan käsiin vielä hetkeksi. Jos huomenna on tosikiire aamulla, niin ehdithän rukoilla Isä meidän -rukouksen pukiessasi. Silloin kaikki on sanottu, sillä mitä siitä rukouksesta puuttuisi? Sitten voit lähteä liikkeelle.

Katsahda Jumalaan muutaman kerran päivässä yhteisymmärryksen merkiksi päivän aikana tai toista joitain rukouksia. Ota osaa yhteiseen rukoukseen käymällä uskollisesti seurakuntasi jumalanpalveluksessa. Kun et voi tehdä niin, tee jotain erityistä pyhäpäivän merkiksi.

Pian tulee päivä, jolloin tunnet voimakkaampaa kaipuuta hiljaisuuteen. Silloin on aika antaa sille enemmän aikaa tai oikeammin sanottuna ikuisuutta.

ajatukset Väven -kirjasta