Själen, Arkisto

Sinä olet lapsi, jolla on soikea Hiljaisuuden helmi

Nyt alkaa toinen harjoittelutuokiosi. Se koostuu siitä, että vetäydyt lepoon äänestä, ikävistä tunteista, vaatimuksista, sanoista ja kiireestä. Mikä levollinen harjoitus! Niin täyttä lepoa ja rauhaa. Kuvittele itsesi lapseksi istumassa Armon meren äärellä penkillä. Meri on tyyni, aurinko laskee horisonttiin ja kultaa meren. Lapsi on sielusi. Yritä kuunnella ”Jumalan hiljaisuutta”, joka kertoo sen, mitä sanat eivät voi kertoa…

Tunne
Harjoittele olemaan. Tuntematta, ajattelematta, puhumatta, huolehtimatta. Ole vain, lepää vain. Anna ajan vieriä ohitsesi kuin auringon kimaltava virta. Se soljuu hiljaiseen ikuisuuden mereen.

Tämä on valmentautumista kontemplaatioon (syventymiseen) Se vie sinut ajan vierivän rattaan pinnalta kohti keskustaa. Siellä kaikki on hiljaista. Siellä Jumala asuu ikuisuusnykyisyydessä.

Toiminta
Harjoittele, ettet toimi liian pian etkä liian myöhään. Yritä olla rauhassa, kunnes on toiminnan aika. Harjoittele kuuntelemaan enemmän kuin puhumaan. Anna tilaa toisille. Muutu sisäisen ja ulkoisen muodostamaksi ehyeksi kokonaisuudeksi.

Mietiskely
Istu ajatuksissasi Armon meren äärellä:

Hengitä ulos
Annan pois yksinäisyyteni.
Hengitä sisään
Otan vastaan sen, että olen sinun.

Kun sanot ”olen sinun”, tartu sormillasi hiljaisuuden helmeen. Tunne hiljaisuus sormissasi, korvissasi, koko kehossasi. Sano:

Jumalan hiljaisuudessa voin olla aivan rauhassa.
Nyt tarvita ei sanoja, ei mitään myöskään vaadita.

Kun Armon meren rannalla saan olla, hiljaa istua,
on yllä taivas avara, avoinna aika tuleva.

Jos haluat, voit uida meressä. Huomaat, kuinka vesi kantaa. Tunnet kuinka lämmintä se on. Haistat raikkaan tuoksun. Näet kuinka sininen taivas on. Sinä olet osa elämänmerta. Et vajoa. Sinulla on oikeus olla olemassa. Sinun ei tarvitse syyttää itseäsi. Vaatimukset olet jättänyt rannalle. Tulet ymmärretyksi puheitta. Saat olla Jumalan ihanassa hiljaisuudessa. Katso, kuinka lähellä taivas on. Horisontissa taivas ja maa kohtaavat. Sinä yhdyt horisonttiin, kun et enää tiedä missä maa loppuu ja taivas alkaa…

mietiskely Själen - kirjasta

Site Meter