Själen, Arkisto

Sinä olet lapsi, jolla on valkoinen Kasteen helmi

Kuvittele itsesi lapseksi seisomassa niityllä. Kukkivan niityn läpi virtaa kirkas puro. Kuvittele seisovasi täydellisen luottavaisena… Tule yhdeksi sielusi kanssa, muutu tuoksi lapseksi mielikuvassasi. Tunne kesäniityn tuoksut. Kuule veden solina. Jumala, elämä, haluaa sinulle hyvää. Kasteen lupaukset ovat ikuisia….

Tunne
Ei ole olemassa mitään asiallista perustelua suhtautua elämään luottavaisesti. Kymmenen sekunnin kuluttua voit saada sydänhalvauksen. Mutta ei ole myöskään mitään syytä epäluottamukseen. Sydän voi jatkaa sykkimistään. Näiden kahden välisessä valinnassa on paljon elämänmyönteisempää valita luottamus. Uskoni on että tämä tunne vastaa Elämän toivoon. Pyri siksi jatkuvasti vahvistamaan sitä.

Toiminta
Osoita luottamusta läheisiisi. Joskus sinut petetään, mutta se on sen arvoista. Osoita luottamusta ja useimmat vastaavat sinulle luottamuksella.

Mietiskely
Sytytä kynttilä. Jos sinulla on kastekynttilä, sen parempi.:

Minun painollani ei ole paljon väliä,
kun mietitään taivaan tähtiä.
Mutta Jumalan kädellä lepää kaikki,
tähdet ja multa, maani ja kotini.

Kun sanot ”Jumalan kädellä lepää kaikki” tartut valkoiseen kasteen ja jättäytymisen helmeen ja sanot:

Sinä tunnet ja kiedot hellyyteesi
niin heikon kuin vahvankin,
niin sairaan kuin terveenkin.
Siksi jätän itseni
pelkäämättä ja ehdoitta
Sinun käsiisi.

Kaste on hyvä kuva jättäytymisestä. Sinut jätettiin tai jättäydyit pelotta ja varauksetta Jumalan huolenpitoon. Mielikuvassasi voit pukea lapsen, sielusi, valkoiseen kastepukuun. Voit kokea kasteen uudelleen. (Ellei sinua ole kastettu, voit toivossa kokeilla kastepukua…) Nyt sielusi istuu kuin kuningatar siron vesiputouksen äärellä, joka laskee lampareeseen…

mietiskely Själen - kirjasta