Arkisto

Kuuliaisuus on Jumalan ja hänen tahtonsa kunnioittamista, iloitsemista hänen käskyistään, totaalista voimienkeruuta, omistautumista ja halua kokosydämiseen kuuliaisuuteen ja vilpittömään rakkauteen Jumalaa ja hänen luomakuntaansa kohtaan. Hebreankielinen sana rakkaudelle ahav on lähempänä konkreettista toimintaa kuin tunnetta.

"Kuule Israel! Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja koko voimastasi."

Tässä on lyhyesti sanottuna se, mitä hurskaan ihmisen tulee tietää, uskoa ja elää todeksi jokaisena elämän päivänä ja hetkenä. Opetuslasten tulee oppia Mestarilta ja elää kuuliaisessa rakkaudessa Jumalaa ja lähimmäistään kohtaan koko sydämestään, sielustaan ja kaikesta voimastaan ja ymmärryksestään. Niin kuin hän on meitä rakastanut, tulee meidän rakastaa toisiamme. Alkuseurakunta sai tämän perinnön: Mestari antoi henkensä rakkautensa tähden. Seuratkaa häntä. Siksi risti on kirkon pyhä merkki. Eläkää uskossa ja rakkaudessa täynnä Jumalan ja Kristuksen Pyhää Henkeä.

Kirkon suuri jäljittelemätön aarre on Jumala ja vain Jumala. "Taivaassa minulla on sinut, sinä olet ainoa turvani maan päällä." Auringosta virtaa kaikki hyvä, sen valo ja lämpö voi heijastua ihmisestä ja luomakunnasta. Ihmisen suuri tehtävä on olla kääntyneenä Jumalaan päin ja sitä kautta jopa koko luomakuntaan, poikkeuksena vain paha, mikä on arvottomuutta, tyhjyyttä ja pimeyttä. Jumalasuhde on kaikissa suhteissa, sillä "hänestä, hänen kauttaan ja häneen on kaikki". Tästä ensimmäisestä suuresta teologista, Paavalista on suunta selvä: Seuraaminen Kristuksen jäljissä, Kristuksen kanssa, Kristuksessa. Näkyvä seuraaminen päättyi Golgatalle. Sen jälkeen saamme vaeltaa uskossa, emme näkemisessä. Eettinen seuraaminen on kamppailua paholaista ja kaikkea pahaa vastaan. "Pitäkää siis Jumalaa esikuvananne, olettehan hänen rakkaita lapsiaan." Se on yritys tulla Kristuksen kaltaiseksi.

Kristitty oppii Jeesukselta palvelemaan Jumalaa. Isä Meidän rukous on selkeä esimerkki, kuinka Jeesus opettaa oppilaitaan rukoilemaan ja elämään. Kristitty johdetaan pois synnin vankeudesta Kristuksen avulla. Kasteessa ihminen kuolee ja ylösnousee Kristuksen kanssa, ehtoollisessa ihminen tulee osalliseksi Kristuksen elämästä, kuolemasta ja ylösnousemuksesta.

Olla kristitty on tulla johdetuksi uuteen todellisuuteen "Kristuksessa". Olla Kristuksessa on elää Jumalan valtakunnassa: "Tehän olette kuolleet ja teidän elämänne on Kristuksen kanssa kätketty Jumalaan."

ajatukset Dopängeln -kirjasta