Arkisto

Istut Elämänpuun oksalla täynnä hyvää oloa, rakkautta ja lämpöä. Olet saanut nauttia kaiken peittävästä rakkaudesta. Kuinka paljon kaikkea hyvää elämässäsi oletkaan saanut. Elämänpuussa kukkivat kaiken peittävän rakkauden kukat. Otat yhden käteesi ja nautit sen tuoksusta. Kaiken peittävä rakkaus kertoo: 'Sinä kelpaat. Olet toivottu. Sinua rakastetaan.' Sinä tiedät, että muutkin tarvitsevat rakkautta, iloa, ystävällisyyttä. Mietit, mitä annettavaa sinulla voi olla. Mietit, kuinka hyvyyttä voi välittää?

Suojelusenkeli istuu vierelläsi ja sanoo: 'Tule mukaan. Sinä voit tehdä suuria tekoja. Mikään ei ole liian pientä. Kukaan ei kulje liian hitaasti. Kenenkään kädet eivät ole liian voimattomat. Kenenkään sydän ei ole liian pieni. Ja jos et voi uskoa, voit antaa kaiken peittävälle rakkaudelle tyhjän sydämesi, sillä siellä se haluaa asua. Kaiken peittävä rakkaus alkaa lähimmästä ja se pitää huolta, että ihmisten kohtaamisista tulee Jumalan kohtaamisia.'

Alat aavistaa, mistä on kysymys. Hyvyys on pienissä arkisissa asioissa. Jokaisessa kohtaamisessa.

Hyppäät alas Elämänpuusta. Maahan on varissut puun hedelmiä: ystävällisyyttä, kärsivällisyyttä, hyvyyttä, lempeyttä… Keräät taskusi täyteen. Lähdet kävelemään mutkaista tietä. Pitkään kuljettuasi vaihtelevassa maastossa tulet mäen harjanteelle. Edessäsi aukeaa upea näkymä. Vihreä rehevä nurmi laskeutuu järven rantaan. Puro solisee jossain. Ilta-aurinko pronssittaa veden pinnan. Tuijotat kimmeltävää vettä ja vaivut ajatuksiisi.

Näet paljon ihmisiä. Jeesus on heidän keskellään. Kuulet Jeesuksen sanovan opetuslapsille: "Mistä voisimme ostaa leipää, että he saisivat syödäkseen?" Ja kuulet opetuslasten hämmästelyn: "Kahdensadan denaarin leivistä ei riittäisi heille..." "Täällä on poika, jolla on viisi ohraleipää ja kaksi kalaa..."

Havahdut näihin sanoihin ja lähdet liikkeelle. Menet Jeesuksen luo ja kysyt: ”Minulla on hyvän elämän hedelmiä, voisiko näitä jakaa?” Jeesus katsoo sinua hymyillen. ”Kyllä lapseni, minä siunaan ne.” Ja kaikki saavat kyllikseen. Niistä riittää monille tuhansille. Jeesus siunaa – rakkautta riittää.