Arkisto

Marian suuruus oli hänen täydellisessä avoimuudessaan ja kuuliaisuudessaan. Enkeli sanoo: "Pyhä Henki tulee sinun yllesi. Korkeimman voima peittää sinut varjollaan." Omassa hengellisessä työssäsi sinun tulee pyrkiä olemaan kuin pyhä Neitsyt; silloin Pyhä Henki tulee myös sinun yllesi ja Korkeimman voima peittää sinut ja elämän kudoksesta tulee jumalallista. Ota jokainen päivä vastaan tyhjin avoimin käsin.

Ole rauhassa, kuuntele, katsele
Elämässä tärkeintä ei ole puhua, ajatella ja tehdä. Sisin "minäsi" on tärkeämpi kuin oma toimintasi. Toiminnassa, mikä on tosin meille tarpeellista, olet rajoittunut omatekoiseen maailmaan. Ihminen on avoimena suuri, mutta sulkeutuneena pieni. Avaudu siksi kohti Suurta ja kuuntele kuinka se kutsuu sinua. Silloin vasta tiedät, mikä on oikea vastauksesi. Katsele kaikkea ja kaikkia kuin ne olisivat sanoma, jonka olet valmis vastaanottamaan. Avoimuudellasi olet tehnyt osuutesi riippumatta siitä, kuinka paljon ymmärrät. Kaikki lepää siinä, mitä kutsumme Jumalaksi. Apostoli sanoo: Hänestä, hänen kauttaan ja häneen on kaikki.

Rakasta Jumalaa siksi, ettet ymmärrä
Epäilyksillämme "Jumalaksi" kutsumaamme kohtaan on useimmiten syvin lähteensä siinä, että "Jumala" on vain ajatustemme Jumala. Järki ei voi käsittää, että Jumala on kaikkien käsitteiden tuolla puolen tyhjyydessä ja hiljaisuudessa. Tämän me tulkitsemme epätoivoissamme Jumalan poissaoloksi tai kuolemaksi. Mutta Jumala - korotettuna kaikkea korkeammalle, meille nimettömänä, kaiken ajattelun ulottumattomissa, ajan ja tilan ulkopuolella - on ja jää Suureksi Salaisuudeksi. Rakasta Jumalaa siksi, ettet ymmärrä häntä. Jumalaa itse etsii sinun etsinnässäsi. Sinä tulet todelliseksi rakkaudessasi. Sinä aavistat Jumalan välähdyksenä omassatunnossa ja pyhässä traditiossa.

Elä tässä hetkessä
Harjoittele elämään avoimena ja tarkkaavaisena jokainen hetki: valvot tai nukut, kaikessa mitä tapahtuu ja kaikessa mitä kohtaat. Jokaisessa hetkessä kosketat nykyisyyttä, joka on ikuinen nyt -hetki, Jumalan tapa olla olemassa. Silmänräpäys on maanpäällisen elämän pisin aikamitta. Jos otat puhdassydämisesti vastaan jokaisen hetken, etkä odota kärsimättömästi tulevaa, pysähtyy hetki; se sulautuu rauhassa uuteen hetkeen. Niin voit elää hiljaa ja rauhassa, mikä on ihmisen hengellinen tapa olla olemassa.

Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta.

ajatukset Väven -kirjasta