Arkisto

Kristus sanoo: Autuaita ovat murheelliset, he saavat lohdutuksen.
Ui armon meressä. Älä nouse pois ennen kuin tulet ikuisuuden rantaan. Ihminen ei ole mitään muuta kuin vaatimus siitä, mitä hän ei voi olla. Luota siihen, että Jumala saattaa päätökseen työn, jonka hän on aloittanut. Miksi hän muuten olisi aloittanut maailmankaikkeudesta, tästä suurtyöstä; miksi tämä katoavuus, miksi kärsimys, miksi alas astuminen, miksi kuolema; miksi tämä välkähtelevä ihanuus, tämä ääretön avaruus?

Kristus sanoo: Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta.
Anna Kristukselle sydämesi. Tapahtuu autuas vaihtokauppa, että voit tulla täydelliseksi ja päästä määränpäähäsi. Rakkaus ei etsi omaa etuaan: annat pois kaipauksesi, Kristus antaa sinulle rauhan. Jätä kaikki oikeanmukaisen ja hyvän Jumalan käsiin. En usko, että joudut katumaan sitä, että annat sydämesi Kristukselle, kärsivälle veljellesi. Hän kulkee tuntemattomana ja hiljaa kuin aikanaan Gennesaretin rannalla. Hän sanoo: "Seuraa minua." Voit vaeltaa epäillen ja uskoen, aina armossa. Elämän iloissa ja suruissa aavistat, kuka hän on. Ja kuka sinä olet.

Kristus sanoo: Autuaita ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano, heidät ravitaan.
Kauneinta maailmankaikkeudessa on pyhyys. Etsi pyhyyden kauneutta. Pyhyys on Jumalan kunnia, joka loistaa luoduissa. Kauneinta se on hyvyydessä, kirkkainta totuudessa. Hyvä ja totuudellinen ihminen ei huomaa omaa valoaan. Kauneimmat kasvot ovat ne, jotka on pesty kaikesta erinomaisuudesta ja jotka uskollisesti heijastavat armoa. Kaunein ihminen on se, joka ymmärtää olevansa syntinen ja on siksi nöyrä kuin tomu ja jonka sydän on täynnä myötäelämisen iloa ja tuskaa.

"Olkoon teilläkin sellainen mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli."

ajatukset Väven -kirjasta