Arkisto

Anna pois rauhattomuus, ota vastaan kaiken peittävä rakkaus, lue sitten hitaasti

MAAILMANKAIKKEUDEN KAUNEIN KUKKA ON KAIKEN PEITTÄVÄ RAKKAUS (osa 1)

Kaiken peittävän rakkauden tuoksu tekee meidät oikeiksi ihmisiksi ja elämän suuren perheen jäseniksi. Kaiken peittävä rakkaus ei kasvata raukkoja vaan todellisen elämän oikeita sankareita. Se hyväksyy sinut kuin juoksija sukupolvien viestikapulan, jossa on sanoma: "Sinä kelpaat. Olet toivottu. Tule mukaan." Sillä maailma janoaa rakkautta, iloa, viisautta.

Painavatko askeleesi? Olkoon niin, silloin voit kulkea heikkojen ja väsyneiden kanssa, heidän, jotka eniten tarvitsevat hiljaista ja nöyrää läsnäoloasi. Onko sinun vaikea puhua? Silloin voit lohduttaa niitä, joita kovat sanat ovat vahingoittaneet ja tyhjät sanat kovertaneet ontoiksi. Etkö löydä sanoja? Silloin voivat kätesi puhua. Ovatko kätesi voimattomat? Silloin sydämesi voi puhua. Tule mukaan, sanoo kaiken peittävä rakkaus. Voit tehdä suuria tekoja vähäisessä. Kukaan ei kulje liian hitaasti, eikä kenelläkään ole liian vapisevia käsiä kantaakseen viestikapulaani. Ja jos et voi uskoa, voit antaa tyhjyytesi kaiken peittävälle rakkaudelle, sillä siellä se haluaa asua.

Kaiken peittävä rakkaus ei ole itara, se ei rajoita ja arvostele, se auttaa mielellään eteenpäin, se luovuttaa tuomion Ainoalle, jonka luona oikeudenmukaisuus ja armahtavaisuus ovat yhtä. Kaiken peittävä rakkaus muistuttaa vettä, se on pehmeä mutta vahva, se voi kantaa likaa itse likaantumatta, sitä voi käyttää yhä uudelleen, se etsiytyy alhaisimpiin paikkoihin, se voi kantaa raskaimpia kuormia, se voi repiä alas suurimpia esteitä, se voi antaa elämän, ilon ja kauneuden kaikelle elävälle.

Kaiken peittävä rakkaus alkaa lähimmästä. Se viihtyy keittiössä aamulla, se on päivän ensimmäisessä kohtaamisessa, se ei välttele työpaikkaasi, sen mielestä kahvihuone ei ole liian vaatimaton temppeliksi, se pitää huolta, että ihmisten kohtaamisista tulee Jumalan kohtaamisia. Kun rukoilet yksinäisyydessä tuo kaiken peittävä rakkaus mieleesi kaikki ihmiset, kaikki eläimet, koko luomakunnan. Kaiken peittävä rakkaus ei unohda kuolleita eikä niitä, jotka syntyvät. Kaiken peittävä rakkaus on nimi kypsälle uskolle. Se vaeltaa läpi maailman avoimin käsin ja kirkkain katsein.

Olet lukenut tähän asti. Pysähdy ja lue teksti uudestaan, että sanoma tulee selkeämmäksi. Sillä se on mahtava. Aavistat, että siinä on kyse sinun elämästäsi. Millainen haluaisit olla? Kysy: Mitä asiaa kaiken peittävällä rakkaudella on minulle?

Sinulta kysymättä taidan tietää. Haluat, että kaiken peittävä rakkaus virtaa lävitsesi. Sydämesi sanoo: Kyllä. Aivosi epäröivät: Onko se mahdollista? Sydämesi vapisee: Jumala armahtakoon. Haluaisin, että olisin pisara tässä puhtaassa lämpimässä virrassa. Mutta uskallanko odottaa mitään niin suurta?

MILLAINEN HALUAT OLLA?

Kaiken peittävä rakkaus ei vaadi sinua olemaan täydellinen. Se antaa sinulle voimaa yrittää.

osa2

Martin Lönnebon ajatuksia Väven -kirjassa