Arkistoon

Anna pois rauhattomuus, ota vastaan hyvyys, lue sitten hitaasti

PYHÄN SYDÄMEN SÄÄNTÖ

on niin lyhyt, että voit oppia sen helposti ulkoa. Se on niin yksinkertainen, että jokainen meistä voi käsittää sen. Se on niin laaja, että se kuuluu meille kaikille; niin, todellakin kaikille, jotka etsivät hiljaa sydämensä sisintä kaipuuta, sillä sääntö on samalla yleisinhimillinen ja kristillinen.

Ylennä sydämesi Jumalan puoleen ja sano:
· Saanko toivoa jotain?
- Totta kai saat lapseni, vastaa Jumala.
· Saanko toivoa jotain kallisarvoista?
- Ilman muuta, vastaa Jumala, minä annan mieluiten kallisarvoisia lahjoja.
· Saanko toivoa jotain, mikä on mahdotonta?
- Mikä olisi mahdotonta minulle? vastaa Jumala kärsivällisesti.
· Sitten toivon kaikkia yhdeksää Hengen hedelmää, sanoo sydämeni,

PYHÄN SYDÄMEN SÄÄNTÖ
rakkaus, ilo, rauha,
kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys,
uskollisuus, lempeys, itsehillintä,
kultainen sääntö (Gal 5:22-23, Matt 7:12)

On viisasta pitää "Pyhän sydämen sääntöä" muistutuksena silmin nähtävissä joka päivä ja yö. Sääntö on inhimillisen ja kristillisen elämäntapamme ydin. Hyveet antavat voimaa ja taitoa seurata Kultaista sääntöä.

Mutta nyt tulee vastaan mittaamattoman tukala kysymys: Miten voin hankkia kaikki nämä hyveet, että voisin elää Kultaisen säännön mukaan? Aloitan lohdutuksen sanoilla, ettet turhaan anna periksi: Rakas kanssakulkija: Uudet elämänohjeesi ovat helppoja noudattaa, sillä ne vastaavat syvimpään kaipaukseesi - ja sinun ei tarvitse tehdä enempää kuin voit. Ikuisuuden näkökulmasta katsottuna sinun ei tarvitse tehdä mitään, Henki tekee. Olethan rukoillut näitä lahjoja, eikä lahjoista tarvitse maksaa. Kaikki on armoa, ja kaikki jää armoksi, aamen. Ota vastaan ja kiitä. Vähitellen muut alkavat huomata, että jotain on tapahtunut. Olet edelleen syntinen, mutta armahdettu syntinen. Yritä kuitenkin tahdollasi ja ymmärrykselläsi ottaa sääntö elämässä käyttöön ja tehdä se näkyväksi.

Mutta et tule jaksamaan, jos aloitat kaikesta. Valitse jotain pientä, jota voit tehdä jo tällä viikolla. Sitten voit jatkaa viikko viikon jälkeen, voimien mukaan, kunnes säännöstä tulee tapa elää.

Viikon suurena rukouksena saa olla: "Herra, anna minulle viisautta." Tätä rukousta tarvitset, sillä tehtävä ei ole helppo. Kuinka soveltaisit Pyhän Sydämen sääntöä omaan elämääsi? Voit esimerkiksi aloittaa viimeisestä hyveestä, Itsehillinnästä. Jätät kahdeksan muuta toistaiseksi. Käytät sitä ensin rajoitetulla elämänalueella, esimerkiksi Rukouksessa ja kirkossa tai Elämäntavassa ja perheessä. Tämä vähä riittää ensimmäiselle viikolle. Kokemukset auttavat sinua etenemään. Ihmeellistä hyveissä on, että ne ovat kuin perhe, joka viihtyy yhdessä. Jos vietät aikaa yhden kanssa, muut kahdeksan tulevat käymään. Kultainen sääntö on aina mukana.

ajatukset Väven-kirjasta