Arkisto

Sydämestäsi tiedät, ettei ole mitään tärkeämpää kuin rakkaus. Maallinen hyvyys on elämämme. Mutta se on epävarmaa. Vaikka olisi vaikea ymmärtää, kokeile ajatusta, että maailmankaikkeus ei ole vain kylmä sattuma, vaan sillä on sydän, jota kutsumme Jumalalliseksi rakkaudeksi. Kokeile tosissasi...

Sydämen sisin unelma on olla täysin tunnettu ja silti rakastettu. Tämä on myös kristillisen uskon rohkein ajatus. On vaikeaa uskoa tähän, mutta elä sen toivossa. Yritä antaa tilaa tunteelle, että sinutkin nähdään ja sinua rakastetaan. Älä pelkää! Ehtoollinen on Jumalan rakkauden sinetti.

Harjoittele tulemaan Kristuksen kaltaiseksi. Osoita hyvyyttä toisille. Löydät aarteen uskosta ikuiseen, jumalalliseen Armoon, esirukouksesta ja rakkauden täyttämästä elämästä. Se tekee sielusi kauniiksi.

Yritä toimia suhteessa lähimmäiseesi niin, että hän voi kokea sinun toimivan sydämestäsi. Ja että toimitkin. Lähimmäisesi ei ole enää asia vaan henkilö. Aavistat että tärkeintä ihmisen elämässä ovat aidot, hyvät suhteet. Jos on niin, että kuulumme yhteen, että minä olen jossain määrin sinä, niin meidän ei tarvitse niin paljon pelätä toinen toistamme. Ja on ihan luonnollista seurata Kultaista sääntöä.

Kuinka voit välittää hyvyyttä? Alat kiittää kaikesta hyvästä ja kauniista, mitä näet lähelläsi, ympäristössäsi, maailmassa, maailmankaikkeudessa. Sitten pyydät suojelusta kaikille. Erityisesti rukoilet perheesi, sukusi ja ystäviesi puolesta. Sitten toimit niin kuin rukoilet.

On ihmisiä, jotka elävät käsillään. He ajattelevat tekemällä. Jumala ymmärtää tällaista kieltä, hänhän on tehnyt (ainakin) maailmankaikkeuden.

Pyri olemaan tekemättä niin suurta numeroa sen välillä, mitä teet itsesi vuoksi ja mitä toisten. Parhaiten se onnistuu, jos "vasen käsi ei tiedä, mitä oikea tekee". Rukouskin on toiminnan muoto, sillä siinä sydän sitoutuu käsien työhön. Voit rukoilla: Jumala, jos voit kuulla rukoukseni, tee minusta hyvä ihminen.

Onko se niin yksinkertaista? On.

ajatukset Själen-kirjasta