Arkisto

Ensimmäisillä opetuslapsilla oli ”helppoa”. Kun Kristus kohtasi heidät Gennesaretin rantakivillä, he jättivät käsistään mitä niissä olikin ja kulkivat Jeesuksen jalanjäljissä. Mutta enää ei voi konkreettisesti kävellä Jeesuksen jalanjäljissä. Kristus on Näkymätön. Ja hänellä on monia teitä. Hän kohtaa ihmiset siellä, siellä missä he ovat. Ja me kaikki olemme eri paikoissa. Ja voimme lähteä liikkeelle vain sieltä, missä olemme. Miten sinä aiot menetellä, kun hän kohtaa sinut ja sanoo: Seuraa minua?

Miksi et silloin voisi pyrkiä suurimpaan mahdolliseen, mitä voi saavuttaa? Ja se on: tulla siksi, miksi Jumala sinut sydämessään aikoi. Uskomme mukaan paras tie siihen on Kristuksen seuraaminen. Siihen jokainen kastettu ihminen on vihitty.

Mikä sinua estää? Et ehdi? Ei, se ei ole totta. Sinä voit elää pyhityksen tiellä jopa työaikana. Et jaksa? Ei, eihän sinun tarvitse kantaa Kristusta. Uskoa ja luottamusta sinä tarvitset. Et ole vain jotakin, mikä kohta kuolee. Sinulla on ainutlaatuinen tehtävä, jota kukaan muu ei voi tehdä sinun puolestasi, nimittäin tulla juuri siksi, miksi sinut on ajateltu.

Tässä on opas tiellesi:

- Sano joka päivä Kristukselle: Kyllä. Sananmukaisesti. Se on ratkaisevaa.
- Peilaa itseäsi Kristuksen kasvoihin ja näet, mitä sinun tarvitsee pestä puhtaaksi. Ole konkreettinen ja rehellinen.
- Pyri jatkuvasti elämään huolettomassa luottamuksessa. Olet Kristuksen ystävä. Olet Jumalan lapsi, jolla on oikeus leikkiä.
- Ajattele, että sinua rakastetaan ehdoitta. Vain olla ja vain rakastettuna, ei ole vain, se on parasta.
- Ajattele, että sinun tulee antaa rakkautta ehdoitta.
- Anna elämäsi olla rukousta, aikasi osa ikuisuutta.
- Koska Jumala on, kuolema on portti.
- Koska Jumala on, voit luottaa tulevaisuuteen.

Jos kuljet tätä tietä, voit isien tavoin löytää Salaisuuden. Se vie aikaa ja vaivaa. Mutta lopulta kun olet peilannut tarpeeksi kasvojasi Kristuksen kasvoihin, näet itsesi ensimmäistä kertaa.

kirjasta Fyra år med Martin Lönnebo