Arkisto

Rukous on Hiljaisuutta. Mieluiten pitkää. Inhimillinen kieli sopii parhaiten kuvaamaan, mitä Jumala ei ole. Ajatuksemme ovat rajoittuneita, sanamme ovat tarkoitettuja näkyvään todellisuuteen. Hiljaisuus puhuu ihanammin kuin ihanimmat sanat. On ihanaa olla hiljaa Täydellisen edessä, vain ilahtua kokonaan Toisenlaisesta. Meidän kuvamme ja ajatuksemme Jumalasta ovat kovin kaukana siitä, mitä Jumala on. Olla hiljaa ja levätä ajatuksissa Täyteyden edessä on valtatie Rauhaan. Rauha on mahtava lahja. Kun ihminen saa rauhan, on kuin hän jo seisoisi taivaan portilla täynnä elämänhalua ja elämänrohkeutta.

Anna Rauhan kasvaa ja kypsyä Hiljaisuudessa. Silloin siitä tulee sinun omasi. Asetu vain paikallesi ja ole ihan rauhassa, ole hiljaa. Sinun ei tarvitse ajatella. Sinun ei tarvitse olla huolissasi. Pysähdy. Älä pidä kiirettä. Anna rauhalle mahdollisuus. Syvä rauha kuuluu sinullekin. Siksi älä lopeta liian pian.

Hengitä sisään pyhä läsnäolo, hengitä ulos kaikki, mikä hajottaa ja tekee levottomaksi. Hengitä sisään hyvyys, hengitä ulos pahuus, hengitä sisään elämänrohkeus, hengitä pois epätoivo, ota vastaan toivo: "Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee."

Hengitä pois väsymys. Ota vastaan elämänhalu. Hengitä kärsivällisyyttä. Älä ruoki tyhjyyden tunnetta. Mitä syvemmälle vajoat hiljaisuuden huimaavaan syvyyteen, sitä pikemmin Jumala voi tulla kaikeksi sinulle.

Olla JUMALAN luona on omistaa kaikki omistamatta mitään.
Jumala on aurinko, valo, runsaus.
Hengessä köyhät ovat nyt rikkaita.
Puhdassydämiset näkevät Jumalan.
Väsyneet saavat levätä.
Surevat saavat lohdutuksen.
Täydellinen ihanuus, totuus, oikeudenmukaisuus.
Rakkaus.
Tällainen on taivasten valtakunta.
Tällaista on kohdata Jumala.

Tässä haluan olla, tähän jään.
Sinun kasvojesi valossa minulla on rauha.

ajatukset Frälsarkransen -kirjasta