Arkisto

Minä olen tässä, Jumala on läsnä, on aivan hiljaista
ÄLÄ PIDÄ KIIRETTÄ

Evankelista kuvaa, kuinka paimenet - silmät loistaen enkelien vierailusta - tulivat vastasynnyttäneen Marian luo jouluyönä, ja jatkaa: "Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut ja tutkiskeli sitä." Nämä sanat sopivat meillekin. Taivaan valtakunta voi saada paikkansa sinunkin sydämessäsi. Lepo ja hiljaisuus avaavat ovia sinun itsesi sisimpään.

Sinun tulee aloittaa siitä, missä olet, eli itsessäsi ja itsestäsi. Se vie aikaa, sillä matka sydämeesi on pisin, tärkein ja kiehtovin matkasi.

Ensiksi on pelkkä aavistus, että suuri Salaisuus voi koskettaa sinua. Siksi on välttämätöntä, että jätät levottomat ajatuksesi ja asetat ahkerat kätesi lepoon ja olet rauhassa. Et voi kuulla sisintä ääntäsi niin kauan kuin melskaat ja teet jatkuvasti jotakin. Jos ihminen on vain Minä, ei ole mahdollista kohdata Sinää.

Meidän tulee tietoisesti etsiä rauhaa ja hiljaisuutta ja siinä yksinkertaisin tapa on useimmiten paras. Aloita huutamalla Jumalaa avuksi sanoilla, joihin olet tottunut tai sanoilla, jotka tuntuvat sopivilta. Pyydä hänen läsnäoloaan. Jäät kuuntelemaan hiljaa, kun annat ruumiin ja sielun olla rauhassa. Yritä rentoutua. Kuulostele hetki omaa hengitystäsi. Älä ajattele mitään. Tunne kuinka ilma virtaa sisään ja ulos. Älä ajattele mitään.

Sytytä kynttilä, jos voit. Istu rauhassa tai voit vaikka olla makuulla. Hengitä syvään hetki. Älä ajattele mitään. Jos ajatuksia tulee, anna niiden mennä. Kuvittele Kristus vastasyntyneenä lapsena sydämessäsi. Tutkiskele salaisuutta, että tämä jumalanlapsi tuntee salaisen nimesi ja on osa perusolemustasi. Näe kauniita tulevaisuuden unia tästä lapsesta ja yhä syvenevästä yhteenkuuluvuudestanne. Lepää Jumalan loppumattoman hyvyyden läsnäolossa. Älä ajattele mitään. Lopeta vakuuttumalla sydämessäsi, että Jumala on lähempänä sinua kuin sinä olet itseäsi ja "kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa". Älä ajattele mitään. Jää ajatusten tulla puolen olevan Läsnäoloon.

Joulu on lahja meille: "Jumala on meidän kanssamme." (Matt 1:23)

ajatukset Väven -kirjasta