Arkisto

Kun tutkit elämääsi ja mietit, mistä elämäsi koostuu, mikä voisi olla elämäsi kankaan materiaali, ehkä huomaat, että monet elämänkankaan kuteet ovat tietojen, tekojen, uskon, rukouksen ja oivallusten räsyjä. Ehkä haluaisit jättää räsyt taaksesi kuin keskeneräisen työn. Mutta Jumala rakastaa räsymattoja. Ja niin sinäkin voit ottaa, mitä sinulla on, ja jättää ne Jumalalle, vaikka ne näyttäisivät olevankin vain räsyjä.

Tee jotain kaunista Jumalalle heti, kun heräät aamulla. Pyhityksen tie alkaa, kun asetat jalkasi räsymatolle ja menet keittiöön. Kun keität hyvää puuroa aamiaiseksi, on se kaunis "räsy". Kun etsit kärsivällisesti vaatetta, jota lapsi ei löydä, on toinen räsy. Kolmas on osoittaa myötäelämistä, iloita ja kärsiä työtovereiden kanssa. Neljäs on suhtautua samalla tavoin omaan itseen. Viides on muistaa antaa linnuille siemeniä. Kuudes on rukoilla sairaalassa olevan isoäidin puolesta. Seitsemäs on tehdä, mitä päivän mittaan vaaditaan. Niin päivä menee ja pätkä elämäsi räsymattoa on saanut kauniin, vaihtelevan kuvion.

Se, että halukkaasti annat räsyjäsi Jumalalle kuin kauniina lahjana on ilmaus mitä suurimmasta luottamuksesta. Pieni lapsi voi antaa lahjana äidilleen jotain, mikä ei tunnu olevan mitään, paperinpalan tai puutikun, ja äiti ilahtuu. Lapsi osoittaa täydellistä luottamusta äitiinsä. Sinä olet lapsi, Jumala on äidillinen.

Ihminen syntyy aivan äärettömän luottavaisena. Heti syntymän jälkeen lapsen tumma katse etsii äidin kasvoja. Tarkkuusnäkö on mitoitettu suhteessa äidin rinnan ja kasvojen etäisyyteen. Tämä on luottamuksen etäisyys. Meidän tulee erityisesti harjoittaa itseämme luottamuksen etäisyydessä, sillä vaikka maailmankaikkeutemme on ääretön, meillä on oikeus säilyttää ihmisen kaikkein intiimein mitta.

Mikä maailmassa on vähäpätöistä ja halveksittua, mikä ei ole yhtään mitään, sen Jumala valitsi.

Räsymaton rukous on: "Jumala, annan sinulle räsyjäni, että voit kutoa niistä jotain kaunista." Tällä räsymaton rukouksella pyhität tavallisen päiväsi, aamun ensi rukouksesta illan viimeiseen. Annat silmänräpäyksen kauniina lahjana Jumalalle. Harjoittele elämään lähellä Jumalaa jokaisessa hetkessä kaikisssa tapahtumissa ja kaikissa kohtaamisissa. Anna Jumalalle jokainen silmänräpäyksesi ja ikuisuus koskettaa sinua.

ajatukset Väven -kirjasta