Arkisto

Luuk 7:36 - 50
Tartu Hiekanruskeaan autiomaan helmeen.
Puhdista minut niin tulen puhtaaksi. Eheytä minut niin tulen eheäksi. Vedä minut luoksesi niin sydämeni saa rauhan.
Jeesus Kristus, Jumalan Poika, armahda minua syntistä.

Kuvittele itsesi lapseksi istumassa keskellä hiekkaerämaata. Kaikki on kuollutta ympärilläsi. Olet murheissasi. Vaatteesi ovat repaleiset. Taivas on harmaa, mutta harmauden keskellä on suojelusenkelisi. Et voi välttyä elämän autiomaalta. Kohtaat siellä puutetta, kiusauksia, taistelua, epäilystä, väsymystä, epätoivoa, onnettomuutta ja surua. Sydämessäsi olet nyt lapsi, joka istuu autiomaassa. Likaisena ja repaleisena… Tutkiskelet itseäsi. Tunnista, missä kohtaa alkaa sattua. Siinä on ehkä jotain, mikä on piilossa. Älä armahda itseäsi, sillä nyt sinulla on mahdollisuus saada sovitus.

Vanhassa kirjassa kerrotaan noviisista, joka kertoi vanhukselle ihmisistä, jotka näkevät enkeleitä. Vanhus vastasi: ”Ei ole niin kovin kummallista, että joku näkee enkeleitä, mutta olisin hämmästynyt tavatessani ihmisen, joka näkee omat syntinsä.”

Rakas ystävä. Jos käytät tämän viikon oikein, siitä tulee vapautuksen viikko. Synti tekee elämästäsi rumaa, raskasta, katkeraa, vääristynyttä ja tahraista. Synti turmelee pahasti kauneuden, vapauden, pehmeyden, toivon, uskon ja rakkauden. Älä anna synnille mitään armoa, mutta armahda syntistä. Huomaa syntisi, tunnusta se, taistele sitä vastaan. Ota vastaan syntien anteeksiantamus rohkeasti uskossa. Kyyneleiden ainoa tehtävä on pestä hymy niin puhtaaksi, että se kimaltelee. Ihmisen päämäärä ei ole suru vaan rauha ja autuas onni.
----------
Jumala näytä minulle syntini, anna minulle rohkeutta sanoa: se on minun. Anna minulle rohkeutta, etten pakene totuutta hurskasteluun ja moralismiin. Ylpeyteni tuomitsee minut, kuviteltu hurskauteni saa minut häpeämään. Yritän palauttaa ennalleen sen, mitä olen rikkonut. Yritän elää niin kuin haluaisin elää. Yritän elää kuin aito ihminen ja hyvä kristitty. Yritän. Paljasjaloin, kurjan ihmisen tavoin, rukoilen: Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika, armahda minua syntistä.
----------
Kuvittele itsesi lapseksi istumassa keskellä hiekkaerämaata. Kaikki on kuollutta ympärilläsi. Olet murheissasi. Vaatteesi ovat repaleiset. Taivas on harmaa, mutta harmauden keskellä on suojelusenkelisi.

Suojelusenkelisi auttaa sinut pystyyn, ottaa syliinsä, lohduttaa ja sanoo: Lapseni, etkö huomaa, että pukusi on jo valkoinen ja ehjä.
-----------------------------------------Aamen
Själen ja Väven -kirjoista