Arkisto

Ps 22: 2 - 6

Joskus tunnemme itsemme hylätyiksi, kaikki puuttuu. Sellaiseen pimeyteen joutui Kristuskin. Kun veri virtasi hänen ruumiistaan ristillä, hän valitsi sanat ahdistuksen psalmista 22: "Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut?"

Tämän tekstin teema on samasta itkuvirrestä. Se on Jumalaan vetoava rukous: "Älä ole kaukana." Tätä rukousta meidän tarvitsee rukoilla aina, aina ja jatkuvasti. Mutta erityisesti silloin, kun hätä on lähellä.

Sydämessäsi olet nyt lapsi, joka istuu autiomaassa. Likaisena ja repaleisena… Tutkiskelet itseäsi. Tunnista, missä kohtaa alkaa sattua. Siinä on ehkä jotain, mikä on piilossa.

Älä armahda itseäsi, sillä nyt sinulla on mahdollisuus saada sovitus. Tunkeudu kaiken puolustelun ja kaunistelun taakse. Pistä pystyyn siivous ruumiisi ja sielusi talossa, avaa ikkunat, laita saippuaa pesuämpäriin. Jos meidän kasvojemme tulee loistaa valoa, täytyy ne ensin jynssätä puhtaaksi. Kristityn tie on meidän tiemme, vaikka se kulkee erämaahan, jossa pelottava vastustaja, Tyhjyyden herra, hallitsee.

Mitkä ovat sielun pahimmat viholliset? Saanen esittää muutamia ehdokkaita: Välinpitämättömyys, ylpeys, ahneus, viha, pahoinpitely, epätoivo, turhamaisuus, vahingonilo, kovuus, herjaaminen, kateus, pinnallisuus, ilottomuus, ärtyisyys, mielistely, valheellisuus, laiskuus, pelkuruus. Nämä synnit ja paheet, ovat kuin lauma saalistavia nälkäisiä villipetoja.

Niinpä, rakas lukija, sinä saat kääriytyä ylimääräisiin rukouksiin ennen kuin uskallat katsella niitä ja puolustautua. Kristus itse on osoittanut tien vahvoilla sanoillaan: "Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta." Jos pistämme luottamuksemme tähän rukoukseen, olemme valmiit kohtaamaan itsessämme sen, minkä vähiten haluamme tunnustaa omaksemme. Älkäämme selittäkö pois pahaa itsessämme. Jos olisimme olleet niin kelvollisia kuin luulemme, olisi Herran rukous päättynyt toisin.

…Äläkä saata meitä kiusaukseen…vaan päästä meidät pahasta...

Musta Yönhelmi
Elämän synkkinä hetkinä on yksinäistä ja pimeää. Kiusaaja kuiskaa: Ole oma jumalasi, kulje omaa tietäsi, Jumala on sinut hylännyt. Tuntuu kuin Jumala olisi poissa.

Valkoinen Ylösnousemuksen helmi
Kristus on noussut kuolleista. Hän on voittanut yön, pimeyden ja kuoleman vallan. Kiusaaja on kukistettu. Me saamme elää Jumalan yhteydessä. Jeesus päästi meidät pahan vallasta.

ajatukset Själen, Väven ja Konfirmandängeln -kirjasta