Arkisto

Pikkuruisella planeetalla minä istun, pieni ihminen.
Mahtavan suuren taivaan alla minä olen: tomuhiukkanen.

Olen pieni ihminen, silti suuri, tiedän sen, sillä Jumala asuu minussa.

Voin tunnustaa Jumalalle: Sinä olet rajaton. Sinä olet lähellä. Sinä olet valo ja minä olen Sinun.

"Sinä olet rajaton" on tunnustus Jumalan transkendenssille, ylevyydelle ja sanomattomuudelle. Me emme voi tuntea Jumalan olemusta. Vain Jumala tuntee täydellisesti Jumalan. Me voimme sanoa vain, mitä Jumala ei ole, Jumalalla ei ole rajallinen, rajattavissa. Tähän perustuu nöyryys ja luottamus kaikissa elämänkohtaloissa. "Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa, ja jäljittelemättömät hänen tiensä!"

"Sinä olet lähellä" on tunnustus Jumalan kaikkialla läsnäololle. Emme tiedä, kuka Jumala on, mutta tiedämme samalla, että tämä Tuntematon on lähempänä meitä kuin me olemme itse itseämme. Jumala on kaikessa, mikä on, Jumala on itse olemassaolo. Siksi kukaan eikä mikään ei ole "vain" maallista ja yhdentekevää. "Hänestä, hänen kauttaan ja häneen on kaikki. Hänen on kunnia ikuisesti. Aamen."

"Sinä olet valo" on rohkea, uhmakas, uskalias tunnustus Jumalan hyvyydelle. Ylistämme hänen hyvyyttään Kristuksessa, hänen kirkkauttaan pyhyydessä. Uskomme luomisen hyvyyteen. Kun tähän on vaikea uskoa ja luottaa, olkoon Kristus on opettajamme. Hänellä oli täydellinen luottamus taivaalliseen Isään.

"Minä olen Sinun" on henkilökohtainen tunnustus: "Kyllä, minä haluan olla kristitty."

"Emme ymmärrä Jumalaa, mutta voimme rakastaa häntä." "Emme tiedä kaikkia vastauksia, mutta voimme yhdessä etsiä niitä." Jumala on suuri ja Jumala on hyvä. Ota tämä sanoma sydämellesi.

Rukous "Olen pieni ihminen, silti suuri tiedän sen…" laulaa jumalanlapsen ylistystä. Nykyään ihmisen arvo, loukkaamattomuus ja kallisarvoisuus on uhattuna. Siksi meidän täytyy toistaa usein: "…sillä Jumala asuu minussa." Sielu on riittävän tilava Jumalalle. Kristus ja Henki ovat luomisen ja kasteen kautta lähellä ihmisen sisintä. Nähkäämme vaivaa, että kohtelisimme jokaista ihmistä suuresti kunnioittaen, sillä jokainen pitää sisällään Sanomatonta.

Olemme kaikki kanssakulkijoita. Kukaan ei omista elämää. "Me vedämme henkeä", elämme joka henkäyksen elämän lahjana. Olemme vastaanottajia, biologisesti "armon lapsia". Hengellisesti olemme sitä vielä selvemmin. "Armosta te olette pelastetut, se on Jumalan lahja." Oivallus suuresta armosta välittää suurenmoista viestiä: Elämä on lahja.

ajatukset Ängeln -kirjasta