Arkisto

MENE TOTUUTEEN, JOKA ON SINUSSA

Kaikki tutkimustulokset, jotka tiedän siitä, miten ihminen muuttuu ovat tuskallisen yhdenmukaisia: Ihminen ei opi ensisijaisesti kuulemalla tai lukemalla vaan tekemällä.

On vaarallista on olla sanan kuulija, mutta ei sen tekijä. Jos ihminen istuu usein kirkonpenkissä ja antaa sanan mennä ohi ilman, että se koskettaa sydäntä, tulee kuulokäytävästä liukumäki. Ja se on varsin vaikeasti parannettava vamma, sillä ihminen on jo kehittänyt immuniteetin kaikille vaikuttaville lääkkeille. Jos elää näennäismaailmassa muuttuu itsekin vähitellen näennäiseksi. Se on lahja jonka Tyhjyyden herra mielellään antaisi.

Siis: Jos haluat tulla rukoilijaksi: Rukoile! Jos haluat tulla rakastavammaksi: Rakasta! Jos olet huonossa kunnossa: Harjoittele! Jos olet nälkäinen: Älä tyydy keittokirjaan! Jos olet vieraantunut kirkosta: Mene kirkkoon ja rukoile kirkonpenkissä kaiken puolesta ja kaikkea! Jos kärsit vihasta: Anna anteeksi! Jos sinulla on sydänvika: anna tutkia se. Jos olet katkera: Itke ja anna anteeksi! Jos olet saita: Anna enemmän pois! Jos olet ylpeä: Nöyrry! Jos olet likainen: Peseydy! Jos sinun on vaikea rakastaa Kristusta: Ala rakastaa kukkia ja lähimmäisiäsi! Jos olet kireä: Rentoudu! Jos haluat uskoa: Ala uskoa - se vähä minkä voit! Jos ajattelet, että elämä on merkityksetöntä: Tee jotain merkityksellistä!

Pidä huoli itsestäsi ja ikuisesta hyvinvoinnistasi. Sinun elämäsi on sinun. On tärkeää ajatella, mutta myös toimia. Tee minkä voit, se riittää. Kaikki täytyminen edellyttää nimittäin sitä, että voi tehdä, ellei voi, ei myöskään täydy tehdä. Mutta jos rakastat Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi, tulisi sen vaikuttaa jotain vuorokauden 24 tuntiin. Rakkautesi kohteen tulisi näkyä jotenkin vaikka kalenteristasi, taloudestasi tai kohtaamisissasi?

"Mene totuuteen, joka on sinussa" ja pysy siinä. Älä pelkää! Totuus on vilpitön ystävä, vaikka se näyttääkin ankaralta. Totuus tekee sinusta kauniin.

LÖYDÄ ITSESI SISIMMÄSTÄSI

Lopulta sinulla on aikaa. Olet ehkä yksin kotona kädessäsi TV:n kaukosäädin. Sen avulla pidät itsesi kaukana itsestäsi koko illan kunnes nukahdat. Jääkaapista voi löytyä virkistystä, ja sanomalehdet voivat kääntää ajatukset muualle. Tunnet haluttomuutta, mutta et kysy: Haluttomuus, mitä tahdot minusta?

Ala tarkkailla itseäsi. Ala kuunnella. Anna tyhjyydelle tilaa. Totuus on läsnä, mutta se vain kuiskaa. Kristus löytää sinut, jos olet rauhassa. Paras tapa etsiä on olla hiljaa paikallaan kuin lapsi, joka on mennyt piiloon. Joku etsii sinua, jos et pakene. Käy läpi elämääsi. Ja luota Jumalan armahtavaisuuteen.

ajatukset Väven -kirjasta