Päivänavauksiin

5.10. Maailman opettajien päivä
mukana 10 ruusua

5.10. on kaikkien maailman opettajien päivä. Tänä aamuna haluan juhlia sitä etu/jälki käteen ja huomioida kaikki päivän sankarit.

1. Annan tämän ruusun opettajalle, joka myönteisenä jaksaa aina aloittaa uuden päivän luokassaan.

2. Annan tämän ruusun opettajalle, joka iltamyöhään pohtii seuraavan päivän tunteja.

3. Annan tämän ruusun opettajalle, joka kärsivällisesti kerran toisensa jälkeen opastaa vaikeassa tehtävässä oppilaitaan.

4. Annan tämän ruusun opettajalle, joka murehtii luokan villeimmän ja hiljaisimman oppilaan mukaan saamista luokan työskentelyyn.

5. Annan tämän ruusun opettajalle, jonka läsnäolo välitunnilla luo turvallisuutta.

6. Annan tämän ruusun opettajalle, joka jämäkästi ja päättäväisesti asettaa rajat oppilaiden käytökselle.

7. Annan tämän ruusun opettajalle, joka ystävällisesti sovittelee oppilaiden kiistoja.

8. Annan tämän ruusun opettajalle, joka iloitsee yhdessä oppilaidensa kanssa.

9. Annan tämän ruusun opettajalle, joka avuliaasti avaa kiinni juuttuneen vetoketjun ja umpisolmuun sujahtaneen kengännauhan.

10. Annan tämän ruusun opettajalle, siksi että hän on opettaja. Ja toivon, että tämä ja kaikki nämä muutkin ruusut voisivat muistuttaa siitä, että Jumala, meidän taivaallinen Isämme on kanssamme. Hän antaa voimia ja viisautta kaikkiin tehtäviimme ja kantaa silloinkin, kun tuntuu ettemme itse osaa emmekä jaksa.

Rukoilemme: Rakas taivaan isä. Tänä aamuna rukoilemme sinua opettajiemme puolesta. Anna heille voimia ja viisautta toimia tehtävässään. Anna heidän kokea turvallinen läsnäolosi erityisesti silloin, kun he sitä tarvitsevat. Rukoilemme sinua tämän koulun jokaisen oppilaan puolesta. Auta että emme hankaloittaisi toveirmme ja opettajiemme elämää, vaan voisimme toimia niin, että kaikila olisi mahdollisimman hyvä olla. Aamen.