Päivänavauksiin

Kiitos tuntemattomalle oppilaalle, Ridelle, Eerolle ja Martinille.
Mukana rukoushelmet ja 10 kalvoa joissa yhdessä puu, jossa on (ainakin) yhdeksän suurikokoista hedelmää, ja 9 kalvoa joissa on jokaiselle hedelmälle nimi (Hengen hedelmät)

Hengen hedelmät

Olin viikko sitten yhdessä luokassa ja annoin tehtäväksi kirjoittaa jonkin asian, mitä odottaa ja toivoo. Tai jopa mistä unelmoi. Jonkin asian mikä tekisi elämän vielä jotenkin onnellisemmaksi ja paremmaksi. Yksi oppilas kysyi, voiko olla unelma, joka ei voi toteutua. Ja minä sanoin, että voi olla. Ihmiset tarvitsevat unelmia ja ne unelmat vievät meitä eteenpäin. Unelmat muuttavat maailmaa. Minullakin on unelma, joka minusta tuntuu aivan mahdottomalta, mutta josta silti unelmoin.

Olet monesti nähnyt minulla nämä rukoushelmet. Niihin tutustuessani luin kirjaa jonka nimi on Väven, Elämän kangas ja tuossa kirjassa oli minua puhutteleva keskustelu, joka alkoi näin:

"Avaa sydämesi Jumalalle ja sano
· Saanko toivoa jotain?
- Totta kai saat lapseni, vastaa Jumala.
· Saanko toivoa jotain kallisarvoista?
- Ilman muuta, vastaa Jumala, minä annan mieluiten kallisarvoisia lahjoja.
· Saanko toivoa jotain, mikä on mahdotonta?
- Mikä olisi mahdotonta minulle? vastaa Jumala kärsivällisesti."

Nyt sinun tarvitsee olla vähän kärsivällinen, sillä ennen kuin kerron, oman mielestäni mahdottoman toivomukseni näytän sinulle yhden kuvan ja kerron siitä jotain. (kuva puusta)

Tämä puu on aivan erityinen puu. Erityiseksi puun tekee se, että siihen kasvaa yhdeksää eri lajia hedelmää ja jos hedelmistä tekee salaattia, niin se ei olekaan mitään ihan tavallista hedelmäsalaattia, vaan parempaa mitä olet koskaan saanut. Ja kummallista on, että se ei syödessä vähene vaan lisääntyy ja varsinkin jos sitä jakaa toisten kanssa. Mitä enemmän jakaa sitä enemmän on jaettavaa.

Missäpä tällaisia puita kasvaa. Eihän noita ole olemassakaan, voit ajatella, mutta minäpä kerron, miten tällaisia puita ja hedelmiä saadaan kasvamaan. Ensin puutarhuri kuokkii ja möyhentää maan hyvin. Kaikki rikkaruohon juuretkin nypitään pois. Sitten tuohon hyvään multaan pistetään kasvamaan puun siemeniä. Kun ne nousevat taimelle, puutarhuri vaalii ja hoitaa puita, kastelee kun on kuivaa, suojaa kun on liian kylmää, karsii liikoja oksia. Puutarhuri hoivaa puita rakkaudella ja vähitellen puut alkavat tehdä hedelmää. Ja sitten käy niin kuin kerroinkin. Hedelmiä tulee lisää ja lisää ja hedelmäsalaatti ei koskaan pääse kokonaan loppumaan. Ja ne jotka pääsevät nauttimaan näistä ihanista hedelmistä eivät voi olla jakamatta niitä taas eteenpäin. Todellakin maailma olisi ihan toisenlainen paikka elää, jos kaikki voisivat tulla osallisiksi näiden puiden hedelmistä.

Minun unelmani liittyy siihen, että itse voisin omalta osaltani, omalla paikallani olla jakamassa noita hedelmiä ja niinpä vastaankin, samoin kuin Väven kirjan kirjoittaja kertoo keskustelun jatkuvan:

"Sitten toivon kaikkia yhdeksää Hengen hedelmää."

Hengen hedelmät joita on helppo kuvata ihan tällaisina puussa kasvavina hedelminä ovat (Selailukalvoja käännetään puuta esittävän kalvon päälle, niin että joka hedelmään tulee yksi kerrallaan yksi seuraavista sanoista)Rakkaus, ilo, rauha, ystävällisyys, hyvyys, kärsivällisyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä.

Ja miksipä minun tarvitsee tällaisia Hengen hedelmiä Jumalalta toivoa? Miksen vain rupeaisi osoittamaan rakkautta, iloitsemaan, elämään rauhassa ja ystävyydessä, olemaan hyvä ja kärsivällinen, uskollinen ja lempeä ja hillitsemään itseni. Miksen vain rupeaisi. Katsokaa nyt minua. En minä siihen pysty. Jos minä edes jotain näistä voin tehdä ja olla niin kyllä se on Jumalan lahjaa. Vain Jumala voi itse Pyhän Henkensä kautta auttaa minua rakastamaan lähimmäisiäni ja kantamaan näitä hyviä hedelmiä.

Jumalan on mahdollista meitä muuttaa. Hän voi auttaa meitä tulemaan hyviksi ihmisiksi, hän voi auttaa meitä hyvään elämään. Hän voi antaa meille rakkautta iloa rauhaa kärsivällisyyttä, hyvyyttä ystävällisyyttä uskollisuutta lempeyttä ja itsehillintää. Ja meillä on lupa niitä häneltä pyytää

Hän antaa mielellään meille hyviä lahjoja.